Топ 10 на местата за снимки в Атина

Те разкриват невероятна гледка

Топ 10 на местата за снимки в Атина
Атина е град, пълен с история и митология. Оживените кафенета, пешеходни улици и старинни градски местенца, го правят един от най-привлекателните за туристи европейски градове. Вижте и 10-те най-популярни и красиви места за снимки и разходки. 

10. Древния АкрополУникалният Акропол е сред най-предпочитаните места за посещение в гръцката столица Атина. Вечер мястото е осветено и разкрива невероятна гледка.


9. Нос СуниоНос Сунио е световно известен археологически обект. Руините на древния гръцки храм на Посейдон (богър на морето в гръцката митология) ще ви оставят без дъх. По време на залез се получават едни от най-красивите снимки.


8. ПлакаТова е красив атински квартал, в който всеки ъгъл наподобява уникална картина с много пъстри цветове. Живописните улици и кафенета допринасят за тази прекрасна атмосфера.


7. ПенделиПо южните склонове на планината Пендели може да видите панорамна гледка към Атина, която трудно ще забравите.


6. Хълмът ЛикавитосТози хълм е популярна туристическа дестинация, която се посещава и през деня и през нощта. 


5. Ано ПетралонаАно Петралона е квартал на Атина с аристократична история. Мястото предлага изглед на юг от Атина и е изключително приятно за разходка. 


4. ХиметусОт върха на планината могат да се видят източните предградия, новото летище и красотата на долината.


3. Парнита


Парнита е гъсто заселена планина на север от Атина. Голяма част от нея е Национален парк. Мястото е дом на червения елен.


2. Анафиотика


Този малък живописен квартал Плака се намира на североизточния хълм на Акропола. Местността се казва Анафиотика и е най-старата част на града. Тя е любимо място за разходка на местните жители. 


1. МонастиракиМонастираки е пазар в старата част на Атина и основен търговски район в гръцката столица. Мястото е дом на магазини за облекла, сувенири, специализирани магазини и други. 
Коментари: 0