Тошко Йорданов: БСП и ГЕРБ са „в комплект”

Ако този парламент не бъде съкратен, той ще приеме закриването на спецсъда и прокуратурата, каза депутатът от ИТН

Тошко Йорданов: БСП и ГЕРБ са „в комплект”

Снимка: БТА

2564 ~ 2 мин. четене
Таня Германова Автор: Таня Германова

БСП и ГЕРБ са „в комплект”, както са били в предишните парламенти, „правейки се на опозиция”. Абсолютно този парламент е пълен основно и предимно с лицемери. Това заяви на днешното заседание на Народното събрание председателят на „Има такъв народ” Тошко Йорданов.

Г-жа Нинова дълго и напоително обясняваше, и на мен включително, че са партия на протеста, a не на статуквото, и е хубаво да ги приемаме като такива. Днес лицемерието ви е очевадно и Вие отново се гушнахте с ГЕРБ”, посочи Йорданов.

„Това, което предлагат от БСП, под формата на загриженост бързо да се приеме бюджетът – става дума бързо да се съкрати Народното събрание с пет до седем дни. Причината не е бюджетът. Причината е, че ако този парламент не бъде съкратен, той ще приеме изваждането на Бюрото за защита от контрола на главния прокурор. НС може да приеме закриването на спецсъда и прокуратурата. Ще приеме нов закон за НСО и службата ще варди само президента, премиера и председателя на НС. Затова от БСП драпат, заедно с ГЕРБ, подозирам и с ДПС, това да не се случи. Казвам подозирам”, каза още Йорданов.

Уважаеми сънародници, ако това предложение на БСП мине, те трябва да изпратят букет с цветя и шоколадови бонбони на Иван Гешев”, завърши изказването си председателят на ПГ на „Има такъв народ”.

След речта на Йорданов, коментар дойде от депутата от ГЕРБ Тома Биков.

„Уважаеми г-н Йорданов, ние с колегите от БСП от десетина години сме в доста сериозен конфликт. С г-жа Нинова сме опоненти, даже понякога сме прекалявали в изказванията си. Ще ви кажа нещо в нейна защита, колкото и да ви звучи лошо. Г-жа Нинова не е ходила нито на кино с г-н Борисов, нито му е била министър, нито му е била омбудсман”, заяви Биков.

„Към нея можем да имаме всякакво отношение, но тя на килимчето не е била. За разлика от всички останали в тази зала. Лидерите на всички останали”, изтъкна Биков.

Подкрепи Economic.bg