„Този път успяхме да уловим снежинките във въздуха“

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка

„Този път успяхме да уловим снежинките във въздуха“
248 ~ 1 мин. четене
„Този път мисля, че успяхме да уловим снежинките във въздуха“

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова пред bTV във връзка с обстановката по пътищата след първия сняг. Според нея тази година първият сняг не е изненадал правителството, а пътищата са били обработени добре.

„Денонощните усилия на екипите, вече 48 часа, доведоха до това, че ние нямаме инциденти. От вчера вечерта до днес сутринта в ситуационния център нямаше подаден сигнал за някой, който има проблем на пътя, бедстващ или с невъзможност за преминаване. Нямаше затворени пътища, така че обстановката в страната като цяло е овладяна", каза Павлова.

"Пари за зимно поддържане има, осигурени са, разплащаме ги регулярно, фирмите са в готовност", добави министърът в оставка. Тя посочи, че зимата тепърва предстои, така че ще е необходима пълната мобилизация на екипите на пътната агенция, почистващите фирми и всички пътуващи.

Министърът коментира оставката на председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров, като посочи, че решението му не е изненада. "Няма някаква драматургия в темата. Още когато започнахме мандата беше достатъчно коректен и каза: "Аз се връщам с вас, аз съм част от вашия екип и ще си тръгна с вас тогава, когато правителството приключи."
Подкрепи Economic.bg