Тръгна директният влак София-Будапеща

136,87 лв. е цената на еднопосочния билет в кушет вагона

Тръгна директният влак София-Будапеща

Точно 5 минути преди 12 часа в неделя от централната жп гара в София потегли първият директен влак към Будапеща, който минава през Дунав мост 2, пише в. „Труд” в днешния си брой. Международната композиция включва един седящ вагон, един кушет и един спален. На българска територия в състава на влака са включени и вагони по направлението София-Видин.

136,87 лв. е цената на еднопосочния билет в кушет вагона. Спалният струва 169,38 лв. С първата международна композиция пътуваха неколцина чужденци с крайна дестинация Будапеща, съобщиха дежурните служители от БДЖ. Пътуващите имаха късмета да ползват 30% отстъпка от цените.

"За първи път видинчани ще имат възможността да пътуват с редовен влак директно до Будапеща", похвали се зам.-областният управител Любомир Низамов, който 25 години е работил в БДЖ.

С пускането на директен влак през Дунав мост 2 към Централна Европа се поставя началото на пълноценното използване на новото съоръжение над реката.
Макар и международен, влакът спира на почти на всяка "керемида" в България. Освен това вагоните са доста стари, пише още „Труд”.

Първият международен влак през Дунав мост 2 беше пуснат в движение на 10 май по направлението Видин-Крайова.

Коментари: 0