Тръгва вестник \"Кмета.бг\" на българските общини

Изданието ще се разпространява безплатно до всички 265 общински администрации в страната

Тръгва вестник \

Снимка: Стоян Йотов

От 20 юли стартира ново месечно печатно издание - вестникът на българските общини "Кмета.бг". Той ще бъде съвместно издание на портала на българските общини Кмета.бг и Информационна агенция "Фокус", обяви Боян Томов, изпълнителен директор на "Бранд Медия България" - издател на "Кмета.бг".

Целта ни е продуктът да бъде полезен както на кметовете и общинските администрации, така и на организациите, с които те работят и на гражданите. В изданието ще намерят място най-актуалните общински теми - икономически, културни, туристически, проблемни.

Вестникът ще се разпространява безплатно до всички 265 общини. 

Двете медии - порталът "Кмета.бг" и "Фокус" организират и първото по рода си Изложение на българските общини, което ще се проведе на 9 септември в София в хотел "Маринела". Идеята на организаторите е на експото общините да представят пред европейски и международни мисии и компании възможностите, които предоставят в туризма, културата, традициите и празниците си. Намерението е подобно изложение да се организира всяка година в различна община, поясни Боян Томов.

На 11 септември ще се проведат и традиционните конференция и конкурс "Кмет на годината" на портала на българските общини "Кмета.бг". Наградите си този път кметовете ще получат не само за постиженията си през годината, но за целия мандат 2011-2015 г. 

В конкурса има и друга новост - във всяка от 10-те категории ще бъдат връчени по 3 награди - за община до 20 000 жители, за община с от 20 до 50 000 жители и за община с над 50 000 жители. Така освен кметовете на големи общини, които са признати лидери в постиженията си като подобряването на стандарта на живот на гражданите и реализирането на големи проекти, признание ще получат и градоначалниците на малки и средни общини, поясни Томов.

До дни ще стартира и портал, на който всички българи ще могат да дадат оценка на кметовете, гласувайки в категорията "Кмет на гражданите". 
Коментари: 0