Тръмп иска забрана за влизане на мюсюлмани в САЩ

Трябва да установим откъде идва тази омраза, категоричен е милиардерът

Тръмп иска забрана за влизане на мюсюлмани в САЩ

Американският милиардер Доналд Тръмп, кандидат за президент на Съединените щати, призова властите в САЩ да спрат влизането на мюсюлмани в страната, съобщи CNN.

Тръмп твърди, че по-голяма част от изповядващите исляма в САЩ таят омраза срещу американците. "Откъде идва тази омраза, ние трябва да установим. Докато сме в състояние да определим и разберем този проблем и заплахата, която той представлява, страната нине трябва да е жертва на ужасяващи атаки от страна на хора, вярващи само в джихада и незачитащи човешкия живот", категоричен е Тръмп.

Изявленията му предизвикаха вълна от негодувание в социалните мрежи. Въпреки това милиардерът е фаворит на почти една трета от републиканците на първичните избори, които започват през февруари.

Острите критики са от страбна на неговите съперници за номинацията на републиканците.

Хилари Клинтън, която е фаворит за номинацията на Демократическата партия за президентските избори, също критикува предложенията на Тръмп, определяйки го като "заслужаващи порицание, предубедено и създаващо разделение".

"Призивът на Доналд Тръмп е против американските ценности и би навредил на националната сигурност", заяви зам.-съветникът на Барак Обама по национална сигурност Бен Роудс.

Говорителят на Белия дом Джош Ърнест каза, че Доналд Тръмп се опитва да си играе със страховете на хората, за да получи подкрепа в кампанията си.

Коментари: 0