Тръмп призова Фед „значително“ да намали лихвите

Американският президент смята стъпка от 0.25-0.50 процентни пункта за твърде малка

Тръмп призова Фед „значително“ да намали лихвите

Снимка: БТА

536 ~ 1 мин. четене
Американският президент продължава да притиска Федералния резерв да намали лихвите и то „значително“.  Днес Доналд Тръмп отново коментира темата пред репортери в Белия дом, като заяви, че е разочарован от централната банка на САЩ и че закъснелите ѝ действия по отношение на лихвите поставят икономиката на страната в неизгодно положение.

Днес започна двудневното заседание на Комитета по отворените пазари към Федералния резерв, който трябва да вземе решение за бъдещето на лихвената политика. Очаква се намаление с 0.25-0.50 процентни пункта, но Тръмп настоява за поне 0.75 процентни пункта.

Вчера американският президент отново атакува вербално централната банка и нейния председател Джером Пауъл. „ЕС и Китай ще продължи да понижава лихвените проценти и да вкарват пари в техните системи, което прави много по-лесно за производителите да продават продукти. Междувременно и с много ниска инфлация нашият Фед не прави нищо - и вероятно ще направи много малко, за сравнение. Много жалко!”, написа вчера в Twitter Тръмп.
Подкрепи Economic.bg