Транспортен хаос в София заради пролетния сняг

Градският транспорт се движи с огромно закъснение

Транспортен хаос в София заради пролетния сняг

Снимка: Economic

2687 ~ 1 мин. четене

Ден след астрономическото началото на пролетта снегът отново изненада цялата страна. В София наваля около 5 см пролетен сняг и предизвика транспортен хаос.

 

Задръствания има по главните пътни артерии в столицата, а градският транспорт се движи с огромно закъснение. По информация на Столична община 133 снегорина почистват пътищата и са работили през цялата нощ. Читатели сигнализираха обаче, че рядко се виждат машините по пътищата.

Част от причините за хаоса в столицата са и неподходящите гуми на колите, които шофьорите или са избързали да ги сменят с летни, или са забравили въобще да сложат. А с летни гуми в тези условия резултатът е предвидим - твърде бавно движение, транспортни произшествия и като резултат - задръствания и изнервени шофьори.

Столична община призовава шофьорите да карат само автомобили, оборудвани за движение при зимна обстановка, да бъдат внимателни и да се движат със съобразена скорост. Прогнозата за времето за София е код оранжев, с валежи от сняг и силен североизточен вятър.     

Подкрепи Economic.bg