Третата линия на софийското метро временно спира

За придвижване на гражданите е осигурен заместващ автобусен транспорт

Третата линия на софийското метро временно спира

Снимка: Красимир Свраков

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Третата линия на софийското метро ще бъде затворена за пътници на 10 и 11 април отново, съобщиха от Столична община. Причината е, че предстоят софтуерни инсталации, настройки и тестови изпитания на общите системи за управление и безопасност на действащия участък от линията и новото трасе на метрото от станция „Овча купел“ до станция „Горна баня“, което предстои да бъде въведено в експлоатация.

Заради временното спиране на движението в участъка между станциите „Красно село“ и „Хаджи Димитър“ е осигурен заместващ автобусен транспорт.

Всичко това е в съответствие с практиката при разширението на автоматизирани системи за управление в метрополитените и по изричното изискване на фирмата изпълнител „Сименс“, уточниха от общината. Резултатите от тестовете ще послужат за сертифициране на системите за безопасно управление на движението по цялата трета линия.

Припомняме, че на 20 март движението на метровлаковете между метростанция „Театрална“ и „Хаджи Димитър“ беше възстановено, след като беше преустановено за един месец. Причината за това бяха виcoĸитe пoдпoчвeни вoди, ĸoитo нe ca били пpeдвидeни пpи ĸoнcтpyиpaнeтo нa мeтpoтo.

Коментари: 0