Трима са арестувани заради разбилия се самолет с отбора на \"Шапекоензе\"

При инцидента загинаха 71 души

Трима са арестувани заради разбилия се самолет с отбора на \
Властите в Боливия арестуваха директорът и двама служители на авиокомпания LaMia, чиито самолет се разби миналата седмица над Колумбия и 71 души загинаха при катастрофата.

На борда на самолета бе по-голямата част от бразилския футболен отбор "Шапеконезе", който е трябвало да играе мач срещу местния отбор "Атлетико насионал" за финалите на купата за Южна Америка в Меделин.

Пред журналисти прокурорът Иван Кинтаниля заяви, че генералният директор на авиокомпанията Густаво Варгас и двама служители са заподозрени в престъпна небрежност, която доведе до смъртта на 71 души. По думите му в момента се разследва не само самият инцидент, но и авиокомпанията, структурата й, лицензите й и операциите.

Причините за инцидента все още се изясняват, а вината се измества все повече към пилота на самолета и собственика на авиокомпанията LaMia. Смята се, че те не са изпълнили задължението да се направи спиране на самолета за презареждане на гориво, което е било критично за пътниците на борда.

Самолетът е трябвало да кацне на второто по големина летище в Колумбия Rionegro. На борда му е имало 81 човека - 72 пътници и 9-членен екипаж. Сред тях е бил и бившият футболист на ЦСКА Фелипе Машадо, който от началото на сезона играе за бразилския футболен отбор. 
Коментари: 0