ЦСКА отива в архива

ЦСКА-София и ЦСКА 1948 не могат да си присвоят историята, смята синдикът Дора Милева

ЦСКА отива в архива
Софийски градски съд обяви в несъстоятелност „ПФК ЦСКА“ АД – притежателят на емблемата на армейския клуб и на 31 шампионски титли. Решението на съда е от 9 септември 2016 г., а срокът за обжалване е до 16 септември. Съдът постановява, че дружеството трябва веднага да прекрати дейност и налага възбрана върху цялото имущество. От края на миналия сезон, когато отборът играеш във В група, но въпреки това спечелена купата на България, дружеството на практика не функционира. В момента в българското първенство играят два клуба, които имат ЦСКА в името си. И ЦСКА-София и ЦСКА 1948 имат претенции да са правоприемници на армейския клуб.

Според Дора Милева, предишният синдик по делото за несъстоятелност на клуба, наследяването е невъзможно. "Как да наследи успехите и историята на ЦСКА? Всичко отива в Държавния архив. Документацията на ЦСКА отива там. Тук не говорим за фалит на някакъв обикновен едноличен търговец“, коментира тя пред Sportal.bg. Според нея двата клуба, които искат да придобият титлите, са нови дружества, които имат своя собствена история, макар тя да е нова. “Другото остава в миналото. То не принадлежи на тези клубове’, добавя тя.

В средата на юли Министерството на младежта и спорта взе концесията на стадион „Българска армия“ от „ПФК ЦСКА“ АД и я даде на ЦСКА-София, собственост на Христо Стоичков и Гриша Ганчев. Тогава бизнесменът Васил Божков се отказа да оздравява дружеството и спасяването му стана невъзможно.
Коментари: 0