Партиите не се разбраха за правителство, отиваме на избори

Сегашният парламент не е в състояние да излъчи кабинет

Партиите не се разбраха за правителство, отиваме на избори
3767 ~ 1 мин. четене
ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт не се споразумяха за съставяне на ново правителство в рамките на настоящото Народно събрание.

Сегашният парламент не е в състояние да излъчи кабинет и отиваме на предсрочни избори. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов 
след края на среща между трите парламентарни групи, на която се обсъждаше възможността за съставяне на кабинет в рамките на този парламент.
Според Цветанов по време на преговорите е имало определени различия, по които не е постигнат консенсус. "Съобразявайки се с обществените нагласи за предсрочни парламентарни избори, не сме в състояние в 43-парламент да стигнем до принципно съгласие по секторните политики", каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

„За нас никога не е била самоцел, за политическите партии, които участваха в преговорите, властта. Винаги сме залагали, че трябва да има принципно съгласие, за да може да се обединим и да вървим в остатъка от оставащите две години от сегашния мандат”, допълни Цветанов и подчерта, че между партията има различия, по които не може да бъда постигнат консенсус.

„Не можем да постигнем ефективно целите си в този парламент. Надяваме се да има достатъчно допирни точки в следващия, за да продължим с реформите”, заяви след провала на преговорите Найден Зеленогорски от Реформаторски блок и и член на Движение България на гражданите.

„Не сме страхливци и няма да тръгнем срещу нагласите на собствения си народ”, посочи Валери Симеонов от Патриотичния фронт и изрази надежда, че в следващия парламент ще бъдат завършени започнатите реформи.

Подкрепи Economic.bg