Туристическият гигант TUI замразява почти всичките си дейности

Компанията обяви, че ще кандидатства за държавна помощ за справяне с тежката ситуация

Туристическият гигант TUI замразява почти всичките си дейности

Снимка: Wikipedia

1284 ~ 1 мин. четене

Германският туристически гигант TUI обяви, че замразява „по-голямата част“ от дейностите си заради коронавируса. Решението засяга „пакетите за пътуване, круизите и хотелските операции“, става ясно от съобщение на сайта на компанията. 

Дружеството смята да кандидатства за държавна помощ за справяне с тежката ситуация.

„В бързо променящата се среда безопасността и благополучието на нашите гости и служители по целия свят остават от първостепенно значение. Ето защо TUI Group реши да преустанови извършването на повечето свои дейности до второ нареждане. В това число всички пакетни пътувания, круизите и хотелските операции“, се казва в съобщението. Според компанията това би трябвало да помогне за справянето с разпространението на Covid 19.

Базираната в Хановер компания има присъствие в над 100 страни, включително България, и е оператор на авиокомпании, круизни кораби и стотици хотели. Туристическият гигант каза, че предприема мерки за значително съкращаване на разходите, за да смекчи ефекта върху печалбата ѝ. TUI  освен това оттегли прогнозата си за печалба през текущата финансова година.

Коментари: 0