Туристическото министерство проверява фирмата, изоставила туристи в автобус на „Струма“

През изминалата нощ автобус с 38 туристи бе оставен на магистрала \"Струма\" за няколко часа през нощта

Туристическото министерство проверява фирмата, изоставила туристи в автобус на „Струма“

Снимка: Economic.bg

1316 ~ 1 мин. четене
Министерството на туризма обяви, че започва проверка на туристическата агенция „Глобал тур“, за която бе съобщено, че изоставила 38 туристи за няколко часа през нощта на магистрала „Струма“. Това съобщиха от пресцентъра на министерството, което се задейства по случая от сигнали на граждани до медиите. Автобусът е на превозвача „Еделвайс 0707”.

Според данни на Туристическото министерство, фирмата е регистрирана в Националния туристически регистър и има валидна застраховка до 6.07.2018 г.

Туристите посетили Гърция, но на връщане автобусът им внезапно спрял след разклона за Дупница и останал на място без светлини, съобщават туристи. Като причина било споменато, че е свършило горивото. Пътниците звъннали на тел. 112 и от спешния телефон били посъветвани да обезопасят мястото със светлоотразителен триъгълник, но не го открили.

От туристическата фирма заявиха пред NOVA, че не знаят къде е нафтата и не могат да посочат виновник за случилото се. Според транспортната фирма горивото е източено на някоя от спирките по пътя.

Коментари: 0