United Airlines се разделя с рекорден брой пилоти

Съкращенията ще започнат от 1 октомври

United Airlines се разделя с рекорден брой пилоти

Снимка: Pixabay

676 ~ 1 мин. четене

United Airlines се подготвя за най-големите пилотни съкращения в историята си. Компанията обяви, че ще съкрати 2,850 пилота през тази година, което представлява около 21% от общия брой работни места на тази позиция в компанията.

Планираните съкращения на авиокомпанията ще се извършат в периода от 1 октомври до 30 ноември, тъй като в края на месец септември изтича правителствената мярка, която забранява съкращения с цел запазване на работни места, пише Reuters.

„Трагично е че другите авиокомпании обявиха доброволни съкращения, а United ще уволни рекорден брой пилоти в историята си“, съобщава синдикатът, представляващ 13 000 пилоти в авиокомпанията.

United Airlines обяви, че ще се раздели общо с 36 000 работни места. На какви позиции ще са останалите съкращения обаче все още не е обявено.

Във вторник, другата голяма авиокомпания, American Airlines, обяви, че ще съкрати 19 000 работни места в допълнение към доброволното намаляване, което ще доведе до намаляване на работната сила на компанията с около 30%.

Подкрепи Economic.bg