\"В България може да се забогатява честно, въпреки държавата\"

Росен Плевнелиев, президент на Република България

Цитат на деня:

\

Снимка: БГНЕС

"Може ли в България да се забогатява честно, по правилата, не заради държавата и нейните обществени поръчки, а въпреки нея и тях? Отговорът е много прост - да, може, а доказателството е българската фирма „Уолтопия". Това заяви президентът на Република България Росен Плевнелиев, който направи първа копка на една от основните сгради на „София тех парк".

„Често си задаваме въпроса, може ли България да е първа, а не в средата и на дъното на ранглистата, може ли страната ни да създава работни места за американци, германци, а не те да създават дългоочакваните от всички нас за българите? Може ли да растем не с 1%, а с 30% на година, да запретнем ръкави отвъд ниското си самочувствие, отвъд вайкането и да кажем, че можем, и ден по ден, час по час в правилната посока с много труд да станем едни от най-добрите на планетата?", попита още държавният глава.

Проектът „Колайдър Активити Център" е инвестиция на компанията „Уолтопия", а прогнозната му стойност е 12 млн. лева. Иновативната компания, която е световен лидер в проектирането и строителството на стени за катерене, ще разположи на площ от 13 хил. кв. м централния си офис, изследователски център и лаборатории към него. Бъдещият комплекс ще бъде изграден за година и половина по проект на холандския архитект Невил Марс.

Коментари: 0