В Банско откриха ски сезона

Вижте какви ще са противоепидемичните мерки, които трябва да се спазват

В Банско откриха ски сезона

Снимка: Banskoski

2255 ~ 1 мин. четене

Въпреки усложнената епидемична обстановка в страната и строгите мерки, които ще продължат до 31 януари, днес Банско открива ски сезон 2020-2021.

Припомняме, че през март градът беше първият в България, който беше напълно блокиран заради многото случаи на заразени с коронавирус.

Пистите, които работят от днес са: Плато 1 и 2 (№3 и №11), Бъндерица (№2), Балканиада (№4) до Междинна станция на Лифт Б1 и Б2, Юлен (№8) и Коларски път (№1).

Тази година туристите задължително трябва да покриват устата и носа си посредством предпазна маска, шал, бъф или друг вид покривало по време на престоя в кабината на лифта, както и на териториите на станциите. Това ще важи и за всички лифтове, влекове, пътеки в зоната за начинаещи, както и пред касите, на които се закупуват карти.

Броят на пътуващите в закритите лифтови съоръжения може да бъде ограничаван по преценка на оператора на лифта при необходимост.

Кабините трябва да се дезинфекцират по график не по-малко от три пъти на ден с препарати. Целодневната експлоатация на кабините следва да се осъществява при максимално свалени прозорци и шлюзове за проветряване на въздуха в тях. Във всяка кабинка да бъдат поставени стикери, показващи лице с маска. Разстоянието между чакащите на опашки за лифтовете да е минимум един метър.

Голяма част от европейските държави решиха да отложат откриването на ски курортите си тази година заради усложнената обстановка с коронавируса в цяла Европа. У нас се очаква събота да открият сезона и в Пампорово.

Подкрепи Economic.bg