Великобритания ще продължи да отпуска кредити на студенти от ЕС

Решението е в отговор на писмо на Асоциацията на британските университети

Великобритания ще продължи да отпуска кредити на студенти от ЕС

Студентите от Европейски съюз, които кандидатстват за бакалавърски и магистърски програми във Великобритания за академичната 2018/2019 година, ще продължат да се възползват от финансиране на образованието си, както досега. Това става ясно от решение на правителството на Тереза Мей от днес, 21 април. Документът постъпи в офисите на международния консултантски проект "Световно образование" от партниращите на форума британски университети.

Решението е в отговор на писмо на Асоциацията на британските университети, което е било разпространено веднага след решението на британското правителство да започне Brexit. "В документа се настояваше за спешно и бързо решение на статута на студентите от ЕС за академичната 2018/2019 година и за възможността им те да ползват кредитиране, както до момента.

Това  има огромно значение за бъдещите кандидати, тъй като за британските университети се кандидатства една година по-рано", посочват от консултантите от "Световно образование", цитирани от БТА.

От влизането на България в ЕС всяка година над 2000 български кандидат-студенти ползват финансиране от британското правителство в размер на около 9000 паунда, които покриват пълния размер на таксите им за обучение. Те представляват над 95% от българските кандидати да се обучават на Острова, уточняват образователните консултанти.

Коментари: 0