Високата инфлация повлече златото надолу

Американските фондови пазари отчетоха един от най-лошите си дни от средата на февруари

Високата инфлация повлече златото надолу

Снимка: Pixabay

264 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари отразиха един от най-лошите си дни от средата на февруари, след като данните за инфлация отчетоха по-висок ръст от очаквания. Dow Jones изгуби 1.99%, което доведе до най-лошата сесия за индекса от февруари, докато S&P500 се понижи с 2.1%, отразявайки най-високия си спад от февруари. Технологичният сектор продължава да съставя корекция, което доведе NASDAQ до понижение от 2.6%.

От друга страна европейските пазари затвориха с повишение, след като инвеститорите реагираха на данните за инфлация. FTSE100 нарасна с 0.82%, до 7004.63, докато DAX 30 напредна с 0.20%, до 15150.22.

Цената на петрола нарасна с повече от 1%, ако текущото движение продължи, черното злато ще приключи седмицата си с най-висок резултат за последните 2 месеца. Brent нарасна с 1.1%, до 69.29, докато WTI отрази повишение с 1.2%, достигайки до 66.03$.

Златото изгуби част от стойността си след публикуването на данните за инфлация, което доведе до по-силен щатски долар от очакваното, както и повишение на американските ДЦК-та. Спот златото се търгуваше 0.9% по-ниско, на цена от 1820.11 за тройунция, докато златните фючърси се понижиха с 0.72%, търгувайки се на 1822.6$ за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – САЩ

През утрешният ден в САЩ ще бъдат публикувани седмичните данни за молби за помощи при безработица. Като прогнозите за събитието посочват, че се очаква намаляване на броя на безработни спрямо предходната седмица, въпреки продължаващата борба с пандемията.

Инструмент на фокус

Walmart

Акциите на Walmart успяха да пробият заформеното възходящо движение, като в последствие, цената премина под 200 периодната експоненциална средна. След силния натиск от пазара, може да се очаква понижение до съставената подкрепа около психологическото ниво от 135.00.

GBP/AUD

Валутната двойка получи силна подкрепа през текущата седмица, като настоящата цена се намира точно под хоризонталната линия, която маркира зона на съпротива съставена през ноември 2020. При задържане на текущото настроение, може да се очаква тест и потенциален пробив над сегашното ниво, като стойността може да достигне до ниво от 1.8500, последно достигнато в края на октомври.

OilUK

Договорите за разлика британският петрол образуват възходящо движение от средата на април. Индикаторът Стохастик състави низходящо пресичане след като средните навлязоха в зона на прекупен пазар, което води до предпоставка за понижение на текущата цена до 50 периодната експоненциална средна.

JP225

Японският индекс отрази рязко понижение през изминалите три дни, като текущата цена успя да пробив заформеното движение от последните три месеца. След успешния пробив, сегашната стойност навлезе в зона на подкрепа, заформена през началото на февруари, като при засилен натиск от пазара, може да се очаква потенциален тест до ниво около 200 периодната експоненциална средна.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0