Vivacom и БАКБ правят съвместна финтех компания

Предприятието ще се занимава с онлайн парични преводи и разплащания

Vivacom и БАКБ правят съвместна финтех компания
Vivacom и Българо-американската кредитна банка (БАКБ) планират да основат съвместна финтех компания. Тя ще се занимава с разработка и поддръжка на софтуер за превод на пари и за заплащане на стоки или услуги по електронен път.

Новото предприятие ще работи в национален мащаб и извършването на електрони платежни услуги ще изисква потребителят да има сметка или влог в институцията, която е доставчик на платежната услуга.

Vivacom и БАКБ са поискали от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да извърши оценка на предстоящото създаване на съвместното предприятие и да се произнесе дали то би довело до създаване или засилване на господстващо положение, което значително би затруднило конкуренцията на пазара.

До 27 февруари включително всяка трета заинтересована страна може да предостави допълнителна информация или да изрази своето становище относно бъдещата сделка между телекома и банката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната. Въпросното становище трябва да бъде подкрепено с доказателства.
Коментари: 0