Влаковете на DB Cargo България ще се движат изцяло на зелена енергия

Направлението за товарен железопътен транспорт на Deutsche Bahn - DB Cargo, изпълнява целта на групата да намали специфичните емисии

Влаковете на DB Cargo България ще се движат изцяло на зелена енергия
1236 ~ 1 мин. четене

DB Cargo България преминава към употреба на изцяло зелена енергия за своите транспортни дейности. От 2018 г. товарните влакове на компанията ще се движат само с енергия от възобновяеми източници с цел опазване на околната среда.

Направлението за товарен железопътен транспорт на Deutsche Bahn - DB Cargo, изпълнява целта на групата да намали специфичните емисии на CO2 с 20% между 2006 и 2020 г. Компанията инициира поредица от инициативи и продължава да разширява своята гама от екологични продукти. Примери за това са продължаващото оптимизиране на капацитета на транспортните средства, модернизирането на оборудването и съоръженията във всички области и обучаването на локомотивните машинисти на енергоспестяващи техники за управление на влаковете.

„Железопътният транспорт на товари щади околната среда, защото работи с електрическа енергия, за разлика от другите видове транспорт. Решението ни да използваме изцяло зелена енергия за нашите товарни дейности е още една стъпка за постигане на устойчиво развитие на българския и европейския железопътен транспорт” – заяви изпълнителният директор на компанията Любомир Гарчев.

По повод зелената инициатива на DB Cargo България oт „ЕНЕРГО-ПРО“ Енергийни услуги - доставчик на енергия от възобновяеми източници, връчиха на компанията удостоверение, базирано на Гаранциите за произход, издадени от Агенцията за устойчиво енергийно развитие.

DB Cargo България извършва вътрешен и международен железопътен транспорт на товари от 2010 г., като разполага със собствен локомотивен и вагонен парк. DB Cargo България е собственост на Deutsche Bahn AG –най-големият жп превозвач в Европа.

Коментари: 0