Volkswagen отново отвори най-големия си завод в Европа

Производственият капацитет в завода е около 10% -15%, като следващата седмица той ще достигне около 40% от нивата преди кризата

Volkswagen отново отвори най-големия си завод в Европа

Снимка: БТА

Лидерът в автомобилната индустрия Volkswagen възобнови работния процес в най-голямата си фабрика в Европа, във Волфсбург. Компанията е инструктирала всичките си служители в германския град за спазването на хигиенните мерки. Това е поредният европейски автомобилен завод, който се възползва от облекчените карантинни мерки, за да възобнови производството, пише Reuters.

Федералната република облекчи мерките, водена от намаляващия брой на новите заразени. Автомобилните производители разчитат политиките на страната да дадат резултат за справяне със здравната криза и скоро най-голямата европейска икономика да се върне към нормалния си ритъм.

Във Волфсбург около 8000 работници се върнаха на работа днес, като прогнозите са тази седмица те да произведат 1400 автомобила, а целта за следващата се покачва до 6000 превозни средства. Производствената мощност е около 10% -15% от капацитета, като следващата седмица ще достигне около 40% от нивата преди кризата след само 7 дни.

„Рестартирането на работния процес в най-големия европейски завод за автомобилостроене, особено след толкова седмици на бездействие, е добър знак за нашите служители, нашите дилъри, доставчици, германската икономика и за цяла Европа“, коментира Андреас Тостман, член на управителния съвет на концерна, отговарящ за производството и логистиката.

VW въведе промени, които да гарантират изпълнението на всички хигиенни мерки. Поставени са допълнителни маркировки, така че работниците да спазват правилата за социална дистанцираност от 1.5 метра, предоставени са им дезинфектанти и има определено време, през което служителите трябва да почистват работното си място.

Volkswagen започна производството на компоненти в Брауншвайг, Касел, Залцгитер и Хановер в началото на месеца и възобнови дейността си в Цвикау и Братислава на 20 април, а в Кемниц на 23 същия месец.

Коментари: 0