Все още могат да се подават оферти за концесията на колела под наем в София

Концесионерът сам ще определя цените, на които гражданите ще наемат велосипеди

Все още могат да се подават оферти за концесията на колела под наем в София

Столична община удължи срока, в който могат да се подават оферти за концесията за колела под наем, съобщиха от кметството. Оферти за управление и поддържане на система за отдаване под наем на велосипеди и рекламни елементи, разположени върху части от улици, булеварди и площади на София, се удължава до 28 юни. Имената на кандидатите ще станат ясни два дни по-късно. 

Решението за концесия за наемане на велосипеди и управление на рекламни площи бе взето от СОС през януари. Според условията фирмата-концесионер ще трябва да плаща такса от най-малко 93 хил. лв. на година без първата година на договора, когато ще направи инвестицията.

Концесионерът сам ще определя цените, на които гражданите ще могат да наемат велосипеди. Договорът обаче предвижда използването им в първите 30 минути да бъде безплатно, в резултат на което СОС дава и допълнителен стимул на концесионера - 150 рекламни елемента от типа "ситилайт" по протежението на 14 улици, булеварди и площади в центъра на града. Бъдещият концесионер трябва да инвестира не по-малко от 1.6 млн. лв., както за оборудването на велосипедни станции, така и за поставянето на рекламни елементи.

Коментари: 0