Върховният съд на Испания отмени карантината в Мадрид

Иберийската държава е на първо място в Европа по брой заразени с над 800 хил. регистрирани случая

Върховният съд на Испания отмени карантината в Мадрид

Снимка: Unsplash

5122 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Върховният съд на Испания отхвърли частичното блокиране в района на Мадрид, което централното правителство беше наложило за борба с нарастващия брой новозаразени с коронавирус, пише Deutsche Welle. До отмяна на мерките се стигна, след като съда обяви, че ограниченията са „в нарушение с правата и основните свободи на тези 4.5 милиона души, които живеят там”.

От своя страна испанското правителство наложи по-строгите мерки, след като градът и съседните му центрове станаха огнища на коронавирусната инфекция, след като по-рано облекчи забраните.

Към момента Испания е на първо място в Европа по брой заразени с над 800 хил. случая.

За последните 24 часа Германия е регистрирала 4058 случая на коронавирус, пишат от изданието. Това са с 1200 случая повече от предходния ден, според Агенцията по инфекциозни болести в страната.

Това е най-високият дневен брой в Германия от разгара на пандемията в края на март и началото на април, когато имаше над 6000 нови ежедневни инфекции.

Междувременно в сряда Франция регистрира 18 746 случая на заразени с COVID-19, счупвайки рекорда за най-висока дневна стойност.

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че трябва да се премине към допълнителни ограничения, за да се намалят случаите.Подкрепи Economic.bg