Wagamama има нов собственик

Сделката оценява бизнеса на 559 млн. паунда

Wagamama има нов собственик
The Restaurant Group, собственик на веригите ресторантните Frankie & Benny и Garfunkel, е новият собственик на веригата за азиатска храна Wagamama.

Сделката оценява бизнеса на 559 млн. паунда, съобщава Би Би Си.

The Restaurant Group заяви, че Wagamama "последователно и значително надмина своя основен пазар в Обединеното кралство".

Компанията планира да разшири веригата, която според нея е в добра позиция да се възползва от тенденцията за здравословно хранене.

The Restaurant Group (TRG) притежава редица добре познати вериги за бързо хранене, включително Chiquito и Joe's Kitchen. В последните години обаче бизнесът в сектора изпитва значителни затруднения.

TRG заяви, че Wagamama, която понастоящем е собственост на компаниите за дялово участие Duke Street и Hutton Collins, има "силно конкурентно предимство", тъй като е три пъти по-голяма от своя най-близък съперник и следователно е единствената значима пан-азиатска марка.

Сега Wagamama разполага със 196 директно оперирани и франчайзингови ресторанта, като около две трети от тях са във Великобритания, а най-скорошните данни сочат, че ръстът на продажбите е 9,6%.

Веригата е ръководена от Алан Лейтън, който е бивш главен изпълнителен директор на веригата супермаркети Asda и бивш председател на Royal Mail. Сега той ще се присъедини към борда на TRG.

През 2017 г. веригата стъпи и в България, а първият й обект във Великобритания е открит през 1992 г.
Коментари: 0