Walkman се завръща за 40-ата си годишнина

Някога устройството революционизира начина на слушане на музика

Walkman се завръща за 40-ата си годишнина

Снимка: Sony

Японският производител на електроника Sony ще пусне нова версия на революционния си преносим музикален плейър Walkman, но с една съществена разлика – няма да има касетки. Новината дойде по време на годишното технологично изложение IFA 2019 в Берлин, пише CNN. 

Walkman видя бял свят за първи път през 1979 г. Той стана първият наистина преносим персонален касетофон и преобърна изцяло начина, по който хората слушат музика. 

След Sony TPS-L2 Walkman компанията пусна различни версии на устройството през годините. 

Тазгодишната се нарича Sony NW-A100TPS Walkman и ще има лого по случай 40-годишнината на джаджата, отпечатано на гърба. Устройството идва със специално проектиран калъф и пакет, отдаващи почит на оригиналния TPS-L2 Walkman. 

Юбилейният плейър ще бъде задвижван от Android. Има също S-Master HX цифров усилвател за възпроизвеждане на аудио с висока разделителна способност, DSEE HX процесор за увеличаване на компресираното аудио и дори винилов процесор, за да придаде на дигиталните файлове оригинален характер. 

Впечатление прави животът на батерията – 26 часа, или иначе казано много повече от това, което смартфоните са способни да осигурят. Устройството идва с 16GB памет, micro SD, Bluetooth, USB-C порт.  

Цената и датата на пускане не са обявени официално.Коментари: 0