Walt Disney съкращава 28 000 служители в парковете си заради кризата

Парковете бяха затворени в началото на годината, когато избухна пандемията от Covid-19

Walt Disney съкращава 28 000 служители в парковете си заради кризата

Снимка: Pixabay

Walt Disney заяви, че ще съкрати около 28 000 служители, най-вече в американските тематични паркове, където индустрията беше най-силно засегната, особено в Калифорния, където Дисниленд остава затворен.

Около две трети от съкратените служители ще бъдат на непълно работно време, се казва в изявление на компанията.

„Взехме много трудното решение да започнем процеса на намаляване на работната сила в нашия сегмент“, заяви Джош Д’Амаро, председател на звеното в Walt Disney, което отговаря за парковете, предава Reuters.

Той цитира ограничения капацитет на парковете и несигурността относно продължителността на пандемията, които според него са „изострени в Калифорния от нежеланието на държавата да отмени ограничения, които биха позволили Дисниленд да се отвори отново“. Увеселителните паркове бяха затворени в началото на годината, когато избухна пандемията от коронавирус. С подобряване на епидемичната обстановка, парковете по света отново отвориха врати с изключение на този в Калифорния, който все още е затворен заради големият брой на новозаразени и въведените ограничителни мерки там.

В писмо до служителите Д’Амаро нарече този ход „сърцераздирателен“. Той каза, че ръководството се е опитало да избегне съкращенията чрез намаляване на разходите, спиране на проекти и рационализиране на операциите. „Въпреки това, ние просто не можем да останем отговорни с пълен персонал, докато работим с толкова ограничен капацитет“, каза Д’Амаро.

Коментари: 0