Задръствания и катастрофи в София заради снега

Затруднено е движението по ключови булеварди

Задръствания и катастрофи в София заради снега

Снимка: Economic.bg

Макар и очакван, първият сняг отново донесе доста неудобства за гражданите на София. Снегът започна да вали още снощи и в столицата вече има около 5 см снежна покривка. Движението в града обаче е изключително затруднено.

Въпреки че 128 машини са включени в снегопочистването на града и приоритетно обработват улиците, по които се движи масовият градски транспорт движението е затруднено на много места.

Задръстени са ключови булеварди – бул. „България“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, Цариградско шосе, Околовръстен път и др. Затруднено е преминаването с автомобил и около НДК, Румънското посолство и мол „Парадайс“. Снеговалежът предизвика и много катастрофи в столицата, които допълнително затрудняват движението. От ЦГМ посочват, че при верижна катастрофа, станала на моста на ж.к. "Захарна фабрика", е участвал автобус на градския транспорт, движещ се по линия 83."Инцидентът е станал между няколко автомобила, които са се ударили. Единият се завърта и се удря в наш автомобил", обясниха от центъра за градска мобилност.

Градският транспорт също не се движи по определения график. Читатели съобщиха, че в различни части на града им се е наложило да чакат автобуси и тролеи дълго време. Движението на автобуси към Витоша ще бъде затворено заради силния снеговалеж, съобщиха от Центъра за градска мобилност, цитирани от агенция "Фокус".

Очаква се, че днес следобед обилният снеговалеж ще спре и обстановката ще се нормализира. 

Коментари: 0