\"Загубихме цяло едно поколение заварчици и кофражисти\"

Драгомир Стойнев, депутат от БСП и бивш министър на икономиката и енергетиката

Цитат на деня:

\
"Тръбите са тука, корабите са тука и накрая Путин си изигра перфектно картите. Бесен съм, признавам си го". Това заяви депутатът от БСП и бивш министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев във връзка с изявлението на руския президент Владимир Путин за спирането на проекта "Южен поток".

"Сега ще поеме "Южен поток", сега ще поеме ИТАБ, а нека ние да седим тук и да се караме на русофили, русофоби при положение, че вече загубихме цяло едно поколение заварчици и кофражисти, нищо не строи тази държава. Ще живеем от отнемане на плочките, на водопроводите. Жалко е. Все още тая надежда, защото ние сме готови, всичко е тук, всичко е в нашите ръце", добави още Стойнев на брифинг в парламента.

В подкрепа на неговата теза се включи и лидерът на БСП Михаил Миков, който коментира поведението на премиера Борисов така: "Очевидно предпочитанията на министър-председателя са да отиде в Брюксел като послушно пале без обединяваща национална позиция.

В допълнение Янаки Стоилов посочи: "Ние ще представляваме ли като държава нещо повече от центъра на кръговото движение, в който има една саксия, а цялото движение преминава покрай него".
Коментари: 0