Загубите на технологичните компании попречиха на възхода на индексите в САЩ

Златото падна до седмичния си минимум като инвеститорите предпочетоха по-рискови инвестиции

Загубите на технологичните компании попречиха на възхода на индексите в САЩ
504 ~ 2 мин. четене

Акциите на Уолстрийт паднаха във вторник след волатилна сесия. Dow Jones затвори с 30 пункта по-ниско, до ниво от 24 101, докато S&P се плъзна с 0.5% до 2 863. Загубите на големите технологични компании попречиха на индексите да продължат възходящия тренд. Alphabet падна с 3%, след публикуването на финансовите си отчети за Q1. Facebook се понижи с 2.5%, докато Netflix се плъзна с над 4%.

Европейските индекси се повишиха във вторник. Немският индекс DAX се покачи със 135 пункта, докато FTSE записа ръст от 2% Инвеститорите реагираха на множество финансови отчети за първото тримесечие на 2020. Водещият сектор беше този на банките, който успя да се покачи с над 4.5%.

Петролът отчете ръст след доста волатилна сесия. Инвеститорите продължават да наблюдават намаляващия капацитет за съхранение на черното злато в световен мащаб. Фючърсният контракт на WTI се покачи с 4% до ниво от 13 долара за барел. Златото падна до седмичния си минимум, след като инвеститорите предпочетоха по-рискови инвестиции пред кюлчетата.

Акценти днес                                                

Основен лихвен процент на ФЕД - САЩ

Изявлението на Федералният резерв на САЩ ще бъде изнесено днес. Очакванията на анализаторите са лихвеният процент да остане непроменен.

Инструмент на фокус - Alphabet Inc.

След масовите разпродажби около пандемията, компанията образува възходящ тренд. Цената на акциите беше ограничена от 100 периодната експоненциална средна. След като приключи американската сесия, компанията обяви добри финансови отчети за изминалото тримесечие.

NZD/USD

Валутната двойка се намира в период на консолидация от началото на месеца. Цената образува ниво на съпротива около 0.609. Ако Нивото бъде пробито бихме получили сигнал за поставяне на дълга позиция с добро съотношение риск/печалба.

Platinum July

Разпродажбите на платината бяха ограничени на ниво около 600 USD. Последва корекция на пазара, като цената отново се намира в близост до тренд линията. Възможно е да видим тест на 100 ЕМА, като ако бъде пробита, бихме получили сигнал за продължаване на възходящото движение. 

France 40

Френският индекс беше силно засегнат от спада в глобалната икономика обвързан с пандемията от коронавируса. След като спадна с 40% от върха си, индексът успя да възвърне част от натрупаните загуби. В момента на графиката забелязваме клин. Ако горна граница бъде пробита бихме получили сигнал за навлизане в дълга позиция.

Подкрепи Economic.bg