Започва деветата лятна академия на „Заедно в час“

Безплатната академия ще се провежда в две столични училища

Започва деветата лятна академия на „Заедно в час“

Започва деветото издание на лятната академия на "Заедно в час", в която ще участват повече от 800 ученици от 1-ви до 12-ти клас. Официалното откриване на лятното училище е в понеделник от 11:30 ч. паралелно в двете училища домакини на Академията - 90 СУ “Ген. Хосе де Сан Мартин” в кв. Люлин и 125 СУ “Боян Пенев” в кв. Младост.

Целта на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците, да подобри подготовката им по изучаваните предмети и да им помогне да не изостанат по време на дългата лятна ваканция. Обучението е и практическата част от интензивната подготовка на новите участници от програмата на “Заедно в час”, които от септември 2019 г. ще преподават в училища в 11 региона на страната. 

Преподавателите в академията са професионалисти с разнообразен опит и ще преподават различни учебни дисциплини. Всички те са обучени по специална обучителна програма, която стъпва върху международния модел „Преподавай като лидер“, създаден с фокус върху успеха на всеки ученик. Учителите водят редовни учебни часове, които са подготвили специално за учениците на академията, според техните нужди и интереси. 
 
Те работят също с екип от опитни специалисти, които наблюдават часовете, дават обратна връзка и насоки как учителите могат да подобрят работата си в класната стая.

Коментари: 0