Започва ремонтът около „Руски паметник“

Очаква се реконструкцията да продължи до средата на август

Започва ремонтът около „Руски паметник“
616 ~ 1 мин. четене

Днес започва дългоочакваният ремонт на кръговото кръстовище около площад „Руски паметник“ в София. Той предвижда подмяна на ВиК съоръжения, електросъобщителни и съобщителни кабели. Ще бъдат подменени и кабелите за улично осветление с нови мрежи.

Трамвайните релси ще бъдат изнесени от кръговото движение в локалното платно. Идеята е да се облекчи движението на кръстовището и то да заработи като истинско кръгово без предимство на направлението по булевардите „Македония“ и „Генерал Тотлебен“.

Централните пътни платна на кръговото движение ще бъдат с два вида настилка – асфалтобетонова и паважна, като в локалните платна паветата ще бъдат пренаредени.

Без промяна остават маршрутите на автобусни линии 74 и 260, и на трамвайни линии 4 и 5. Двупосочно ще бъде спряно тролейбусното движение по ул. „Опълченска“ и бул. Ген. „Скобелев“ от бул. „Сливница“ до „Прага“.

Реконструкцията ще бъде извършена поетапно, за да не се спира движението на кръстовището. Очаква се ремонтът да продължи до средата на август, като стойността му е 3,5 млн. лв.

Предстои ремонт и по бул. „Дондуков“ от Младежкия театър по улица „Кракра“.Подкрепи Economic.bg