100 жертви и над 160 ранени в Кабул след \"престъпление срещу човечеството\"

Линейка, натъпкана с експлозиви, се взриви в афганистанската столица в събота

100 жертви и над 160 ранени в Кабул след \

Снимка: БТА

1820 ~ 1 мин. четене
Броят на жертвите след самоубийствен атентат в афганистанската столица Кабул расте. Според последни данни загиналите вече наброяват 95, а други 163-ма са ранени. Данните са подадени от здравното министерство в страната, съобщава ТАСС. 

Няма пострадали български граждани при терористичната атака с кола-бомба в афганистанската столица Кабул. Служителите в българската дипломатическа мисия в Афганистан също са невредими, информираха от Министерство на външните работи.

Очаква се, че броят на жертвите може да нарасне, тъй като някои от ранените са в критично състояние. Болниците вече са препълнени и препращат пострадалите от една в друга, съобщават световните агенции. 

Кървавият атентат, който се случи близо до вътрешното министерство, бе извършен по-рано в събота с линейка, натъпкана с експлозиви. За него отговорност поеха талибаните. Властите са задържали четирима заподозрени в организацията му. 

Това е второто голямо нападение в Кабул в рамките на седмица. При акция срещу хотел в града миналата събота бяха убити най-малко 20 души, включително 14 чужденци. 

Канцеларията на афганистанския президент заклейми атентата като „престъпление срещу човечеството“. „Това е касапница“, коментира в Twitter Деян Панич, координатор на италианската неправителствена организация Emergency, приютила част от пострадалите. 
Подкрепи Economic.bg