Журналистът на CNN Ричард Куест оцени високо българския щанд в Лондон

Посещението му създаде небивал интерес към българския щанд

Журналистът на CNN Ричард Куест оцени високо българския щанд в Лондон
292 ~ 1 мин. четене
Световноизвестният журналист Ричард Куест, лице на CNN и говорител на Световния икономически форум в Давос, посети българския щанд в рамките на Международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон по покана на зам.-министър Ботев.

Куест бе придружаван от вицепрезидента на CNN Антонио Канто и директора за Европа Силвен Роже. Посещението им създаде небивал интерес на националния ни щанд.

Ричард Куест, който бе избран за посланик на туризма от Световната организация по туризъм, прояви задълбочен интерес към възможностите на България в дълъг приятелски разговор със зам.-министър Ботев. Неговият интерес бе продиктуван от отличните възможности на страната ни не само за сезонен туризъм - море и ски, но преди всичко от потенциална на България за целогодишно използване на културно-историческия и СПА и уелнес туризма.Журналистът посъветва страната ни да се промотира по-активно, особено на нововъзникващите пазари като Китай и Далечния изток, като специален акцент бъде поставен върху възможността за целогодишно посещение на България.

Ботев и Куест отделиха внимание на усилията, които страната ни полага за изграждане на магистрали и разширяване капацитета на летищата си. Журналистът от CNN поощри българското правителство да продължава в същия дух, особено след като се отчете фактът, че след пускането на магистрала "Марица" жителите на двадесетмилионния Истанбул ще могат за няколко часа да пристигнат в Пампорово, за да карат ски, или да отидат на СПА процедури в Хисаря и Розовата долина.

Ричард Куест потвърди желанието си да посети България и сподели, че е чувал прекрасни неща за страната ни от генералния секретар на Световната организация по туризъм Талеб Рифай. 
Подкрепи Economic.bg