Зимните курорти с ръст на туристите

Работи се за облекчаване на визовия режим за руснаци, каза Николина Ангелкова

Зимните курорти с ръст на туристите

Снимка: Стоян Йотов

3644 ~ 1 мин. четене

Ръст на туристите отчитат и от трите ни големи курорта – Боровец, Пампорово и Банско. Те са имали много успешни празници. Отбелязва се интерес от туристи от Великобритания, Турция, Русия, Израел, Молдова и други държави. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова.

370 nхиляди туристи са посетили зимните курорти по празниците,  което е ръст около 3% спрямо миналата година. 37 милиона лева са приходите само от нощувки.

Също така данните от летищата показват ръст на заявените полети, което също е предпоставка за повече туристи. Всичко това ни дава основания да смятаме, че предстоящият зимен сезон ще бъде добър, заяви тя.

Ангелкова съобщи, че по Коледа и Нова година българите и чужденците в курортите ни са били в съотношение 50/50. Министърът на туризма каза, че се работи усилено за облекчаване на визовия режим за руснаци. За нас Русия е много важен пазар. Според информацията, която получихме от руски туристически фирми, напълно реалистично е броят на руските туристи да се увеличи с 30%, заяви Ангелкова.

Изследвания на чужди компании показват, че ние сме изключително конкурентоспособна дестинация по компонентите цена-качество, каза още Николина Ангелкова.

Коментари: 0