Златен български ансамбъл на Световната купа в София

Момичетата на Весела Димитрова изиграха композициите си вчера и днес за оценки съответно - 24.950 и 24.400

Златен български ансамбъл на Световната купа в София

Снимка: Economic.bg

3155 ~ 2 мин. четене
Автор: Вероника Тонева
Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златните медали в многобоя на Световната купа в София.  Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска в състав Симона Дянкова (капитан), Лаура Траатс, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова изиграха две много силни композиции и с оценки 24.950 на пет топки и 24.400 на три обръча и два чифта бухалки се окичиха със златните отличия. 

На второ място е тимът на Италия, а на трето се нареди този на Япония.

Композицията на нашите момичета по музика от филма “Най-великият шоумен” взриви Арена Армеец и получи заслужено най-високата оценка на турнира до момента. Вчера българският ансамбъл изигра страхно съчетание по анимационния филм “Наруто” с 5 топки

В индивидуалната надпревара отново имаме момиче на почетната стълбичка - Катрин Тасева е с бронзов медал. На осмо място в многобоя се класира другата ни състезателка Невяна Владинова. На първо място е представителката на Русия Александра Солдатова, а втора е израелката Линой Ашрам.

Утре надпреварата продължава с финалите на отделните уреди. Катрин Тасева се класира на всичките четири финала, а Невяна Владинова на два - обръч и топка. Българският ансамбъл ще играе и на двата финала.

Припомняме, че това е второто състезание от ранга Световна купа за 2019 г. Миналата седмица в италианският град Пезаро българският ансамбъл спечели среброто в многобоя - първи бяха рускините, а трети останаха домакините от Италия. На финалите момичетата на Весела Димитрова извоюваха злато на три обръча и два чифта бухалки. В индивидуалното Боряна Калейн спечели бронз в многобоя, нареждайки се след руските близначки Дина и Арина Аверини. Във финалите Буба успя да се пребори за сребро на топка, а Катрин Тасева спечели сребро на лента.

Кралица на Световната купа стана Невяна Владинова. Титлата се присъжда след гласуване на журналистите. 


Коментари: 0