Калифорния се ангажира със 100% възобновяема енергия до 2045 г.

Американският щат ще изпълнява Парижкото споразумение

17:39 11.09.2018

Американският щат Калифорния си постави амбициозната цел да разчита изцяло на енергийни източници с нулеви емисии до 2045 г. Документът беше подписан от губернатора на щата Джери Браун,

Браун каза, че Калифорния ще изпълнява Парижкото споразумение и ще продължава пътя си към прехода на икономиката към чистия вид енергия.

Законопроектът изисква 50% от електроенергията в Калифорния да бъде захранвана с възобновяеми източници до 2025 г. и 60% до 2030 г. и 100% до 2045 г.

Комисията по енергетика в Калифорния изчислява, че 32% от продажбите на енергия на дребно са били захранвани от възобновяеми източници миналата година.

И въпреки, че за повечето страни по света изцяло възобновяемата енергия все още изглежда като предизвикателна мишена, Калифорния стана вторият американски щат след Хаваи, който пое такова задължение.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: зелена енергия | Калифорния | цел | хавал

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини