Пет дестинации, които са още по-красиви през зимата

Зимната белота ги прави още по-очарователни

Снимка: Pixabay
21:35 11.12.2018

Зимата има своето прекрасно очарование, с белотата и контрастността си. Някои места е хубаво да посетите по всяко време на годината, но през зимата те добиват още по-голямо очарование.

Вижте пет дестинации, сред най-красивите в Европа, които, ако не сте видели през зимата – сега е моментът да предприемете пътуване до там.

1. Блед, Словения


Езерото е само на 35 минути с кола от столицата Любляна и е като видение от приказките. Едноименният замък, бивша резиденция на Тито, кацнал върху 130-метрова скала в средата на езерото, днес е музей и е отворен за посетители. Представете си го в замръзналата бяла красота – гледка, която се помни завинаги.

2. Халщат, Австрия


Това градче, излязло като от картичка, непременно трябва да видите. А още по-добре – през зимата. Известен още като “перлата на Австрия”, Халщат е наистина впечатляващо красив благодарение на езерото и прекрасните планини, които го заобикалят. Можете да стигнете от единия до другия край на градчето за по-малко от половин час пеша. Халщат е известен и с първата солна мина в света. Наблизо има зашеметяващи солни пещери, които могат да бъдат разгледани от туристи. Ледените пещери също са очарователни. Задължителни за посещение са също Музеят на културното наследство и Beinhaus (“Къщата на костите“), които запознават с богатата история на Халщат и района. 

3. Прага, Чехия


Безспорно най-красивата европейска столица през зимата, Прага предлага красив замък, готическа архитектура и впечатляващия Карлов мост, които са още по-завладяващи с бяла премяна. Старият град ще ви очарова.

4. Езерото Байкал, Русия


Най-голямото сладководно езеро в света през зимата замръзва, а температурите падат до -35 градуса. В Листвянка, на брега на езерото, ще ви предложат разходка с джип върху заледените води на езерото, а местните ще ви нагостят с пушена риба.

5. Залцбург, Австрия


През декември градът се изпълва с коледни пазари и аромати на ябълков пунш с подправки, греяно вино и печени кестени. Градът е истинска барокова галерия и все още е запазил атмосферата от времето, когато тук е живял великият композитор Волфганг Амадеус Моцарт. Непременно вижте замъкът Мирабел, замъкът Хелбрун,крепостта,катедралата, музея, и, разбира се, родната къща на Моцарт.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: дестинации | Прага | зима | Байкал | Залцбург | Халщат | Блед

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини