Проектът за придобиване на нови бойни кораби влиза в парламента

По време на дискусията беше изтъкнато, че актуализирания проект е по-гъвкав от предходния

17:16 05.07.2018
До края на юли проектът за придобиване на нов боен кораб ще бъде внесен за разглеждане от Народното събрание. Това каза днес ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана, по време на заседанието.

„Приемането на този проект е важен етап за цялостната модернизация на Българската армия”, допълни той.
С деветнадесет гласа „За“ и един „Против“ народните представители от Комисията по отбрана приеха актуализирания проект за инвестиционен разход за придобиване на многофункционален боен кораб за ВМС.

По време на дискусията беше изтъкнато, че актуализирания проект е по-гъвкав от предходния и е постигнат баланс в цена, качество, индустриално сътрудничество. Очаква се до края на годината да бъде сключен договор за неговото изпълнение.

Проектът за боен кораб беше представен на комисията от контраадмирал Петев. На заседанието присъстваха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, зам.-министърът на отбраната Анатоли Величков и началникът на отбраната ген. Боцев.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: бойни кораби | боен кораб | модулен кораб | проект за боен кораб | нови бойни кораби

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини