Ангелкова нареди проверка за унищожени дюни на плаж в Камчия

Снимка: Facebook/ ЗаДаОстанеПРИРОДА
17:32 20.06.2019
Министърът на туризма Николина Ангелкова е разпоредила да се направи проверка били ли са увредени дюни на плаж в района на Камчия. Инспекцията е наредена заради циркулираща в общественото пространство информация за унищожени дюни по плажната ивица. Екипи на ведомството на място ще проследят има ли и какви са нарушенията по крайбрежието.

Задължение на Министерството на туризма е да следи как се спазват договорите за концесия и наем на морските плажове през цялата година. Проверяват се и неохраняемите ивици. При установяване на нарушения и неспазване на законодателството ще се налагат безкомпромисни наказания.

Министерството на туризма работи в сътрудничество с всички оторизирани институции и контролни органи и призовава своевременно да бъде информирано при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове.

По рано днес две страници във Facebook – „За да остане природа” и „Асоциация на парковете в България” – публикуваха в социалната мрежа снимки, за които твърдят, че са от днес и че показват унищожени от багер дюни в Камчия.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: плаж | дюни | Камчия | министър на туризма | плажна ивица | Николина Ангелгова

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини