Brexit без сделка може да доведе до рекордно високи цени на Bitcoin

Цената може да надмине рекордно високата стойност от 2017 година

Според анализатори на криптовалута увеличаващата се цена на Bitcoin може да достигне рекордни стойности през следващите месеци, ако Великобритания напусне Европейския съюз без сделка, пише The Independent.

Напредващата перспектива за Brexit без сделка вече доведе до спад в паунда спрямо други основни валути, включително еврото и щатския долар. Междувременно Bitcoin претърпя възраждане през последните месеци, като стойността му се повиши с около 4000 долара от края на юни до сегашната му цена от 12 000 долара.

Криптовалутата все още е далеч от рекордната си стойност от 20 000 долара, която достигна в края на 2017 г., но експертите смятат, че геополитическата несигурност може да я изтласка над тази сума още преди 2020 г.

Цената на Bitcoin е непостоянна, но някои инвеститори започват да я разглеждат като сигурен актив поради ограниченото й предлагане, защото е по-малко предразположена към икономиката на една държава или пазар.

Настоящият срок за Brexit, в който Великобритания да напусне ЕС, е определен за 31 октомври 2019 г., въпреки че предишните дати бяха отложени, тъй като правителството не можа да прокара постигнатото споразумение в парламента. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: паунд | Brexit | биткойн | криптовалут

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини