Догодина по „Хемус“ ще се пътува с час по-малко, обяви Борисов

Бизнесът в Северна България има интерес от изграждането на магистралата

15:26 21.05.2019
В рамките на три години пътуването по автомагистрала „Хемус“ ще се скъси от Варна до София в посока Търново, а догодина през октомври поне със 70-80 км, или с около час ще скъсим времето за път. Това коментира премиерът Бойко Борисов при посещението си във Варна, цитира „Фокус“. Той посети новостроящ се храм в черноморската столица, както и завод в Карапелит и заяви, че бизнесът има интерес от изграждането на магистралата.

„Северна България не може без „Хемус“. Парите са на 100% осигурени в отделна сметка. Плащаме веднага щом се извърши дейността, така че в рамките на 3 до 4 години най-тежките участъци между Търново и Търговище, равните места ще ги изкараме“, обяви премиерът. 

По негови думи строителството на аутобана се е забавило с две години заради отчуждителни процедури.

„Между Търново и Търговище в момента се проектира, защото никой не е правил досега сметка да прави магистрала „Хемус“, допълни той.

Според финансовия министър Владислав Горанов голяма част от магистралата може да е готова още до края на 2022 г., като всички зависи от влизането в сила на измененията в Закона за собствеността.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | магистрала | Хемус | Владислав Горанов | отсечка

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини