Джо Байдън официално обяви кандидатурата си за президент на САЩ

Той и Бърни Сандърс са основните конкуренти на Тръмп през 2020 г.

14:00 25.04.2019

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън официално обяви, че ще се кандидатира за президент на изборите през 2020 г., съобщава The Hill.

„Ние се борим за душата на нашия народ. Ако дадем на Доналд Тръмп осем години в Белия дом, той ще промени фундаментално и завинаги характера на хората. Не мога да се отдръпна и просто да гледам какво се случва”, каза той, обявявайки своето участие в предизборна надпревара.

Очаква се днес Байдън ще проведе първото събитие за набиране на средства за президентската кампания. То ще се проведе в град Филаделфия.

76-годишният Байдън е член на Демократическата партия и възнамерява да използва опита, натрупан по време на работата си в администрацията на американския президент Барак Обама през 2009-2017 г.

Това ще бъде третият опит на Байдън да заеме поста в Белия дом. Кампаниите през 1988 и 2008 г. не му донесоха успех. През 2016 г. той отказа да участва в изборната надпревара заради смъртта на сина си.

Преди това Тръмп заяви, че смята, че Байдън и сенаторът Бърни Сандърс са основните му конкуренти през 2020 г.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | Доналд Тръмп | избори | президент | Джо Байдън