Кабинетът отпуска 27 млн. лв. за болницата в Ямбол

В момента болните се лекуват в изключително лоши условия заради павилионния тип на болницата

12:26 07.05.2019

Правителството отпуска 27 млн. лв. за довършване на сградата на болницата в Ямбол. Решението ще бъде гласувано на утрешното заседание на Министерски съвет. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Ямбол. 

"Утре ще отпуснем 27 милиона лева. Сегашната болница е на павилиони, а пациентите се пренасят на ръце, което е недопустимо", коментира Борисов на среща с ръководството на Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Пантелеймон“ в Ямбол. 

В момента областната болница се помещава в стари сгради от павилионен тип, условията за работа не са добри, затова има липса и на медицински кадри. Отпуснатите средства ще служат за преместване на болницата в намиращата се в близост недостроена сграда на груб строеж. Предвижда се новият болничен блок да бъде на 10 етажа с капацитет от 250 болнични легла. 

От ръководството на лечебното заведение заявиха, че за срок от около година и половина областната болница в Ямбол ще се пренесе в новата сграда.

Паралелно с този проект, се реконструира и спешното отделение към болницата на стойност от 551 000 лева. Извършва се и ремонт на Центъра за спешна помощ в града, за който са отделени 482 000 лева. Финансирането на тези два проекта е с европейски средства.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | Ямбол | болница | Министерски съвет

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини