Процедурата за пътя „Русе-Велико Търново“ стартира тази година

Магистрала „Хемус“ трябва да е стигнала до старопрестолния град до 2023 г.

19:30 07.03.2019
През тази година ще стартира тръжната процедура за скоростния път с магистрални габарити „Русе-Велико Търново“. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, добавяйки, че цената на проекта е 505 млн. лв. без ДДС. Магистрала „Хемус“ пък трябва да достигне до старата българска столица до 2023 г.

По отсечката са почти преодолени проблемите със съдебните дела и в момента се готвят тръжните процедури за участъка от Русе до обхода на град Бяла, обясни Аврамова, цитирана от БТА.

По нейните думи има идеи и за концесиониране на пътя от Русе до Велико Търново, както и за тунела под Шипка. „И за двата обекта се водят преговори, но МРРБ и правителството имат ангажимент през тази година работата по пътя Русе-Велико Търново да стартира“, подчерта Аврамова.

Тя посочи, че работна група изготвя законови промени с цел да има предварително изпълнение за важни пътни отсечки и обекти с национално значение. Идеята е да се обезщетят собствениците на имоти според оценката на вещите лица, а ако има обжалване, сумите да бъдат доплащани след определението на съда. Така ще се предотврати забавянето на строителството.

*Заглавието и лийдът са променени след получаване на уточняваща информация.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Хемус | магистрала Хемус | Русе-Велико Търново | скоростен път | Петя Аврамова

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини