АПИ ще определя маршрутите на транзитните превозвачи през България

Този ангажимент се вменява на пътната агенция от здравния министър Кирил Ананиев за времето на извънредното положение

Снимка: Economic.bg/Архив
21:46 06.04.2020
Агенция "Пътна инфраструктура" вече има ангажимент да определя по своя преценка маршрута на тежкотоварни автомобили с водачи, които не са български граждани и идват от трети страни и преминаващи транзитно през България. Това е записано в нова заповед на Кирил Ананиев, публикувана на сайта на Министерството на здравеопазването. Ако маршрутът на тези камиони е с крайна цел доставка на стоки в България, тогава след разтоварването те трябва да напуснат "незабавно" територията на България.

Самата заповед обединява няколко други по-стари заповеди, сред които и тези, които забраняваха влизането на територията на Република България на всички граждани на държави извън ЕС, както и на граждани, идващи от Италия, Испания, Франция, Великобритания, Северна Ирландия, Германия, Нидерландия, Швейцария, Австрия, Белгия, Исландия, Лихтенщайн и Люксембург през всички контролно-пропускателни пунктове и с всякакъв вид транспорт.

Изключение се прави за български граждани и членове на техните семейства.

Забраната не касае медицински специалисти, транспортен персонал, ангажиран с превоз на товари, погранични и сезонни земеделски работници.

Всички пристигащи у нас лица се поставят под задължителна 14-дневна карантина, гласи още заповедта на министъра.

Въвеждат се и специални правила по отношение на лицата, осъществяващи предоставянето на стоки и услуги.

Цялата заповед може да видите ТУК.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: забрана | Кирил Ананиев | коронавирус

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини