Българин оглави единствения европейски експертен център на AIG

Теодор Атанасов е новият управител на центъра и работи в него от създаването му преди близо 5 г.

11:30 27.11.2019
Българин оглави единствения европейски Експертен център на глобалния застрахователен лидер AIG, който се намира в София. Теодор Атанасов е новият управител на Центъра и работи в него от създаването му преди близо 5 години. Той поема най-високия пост от американката Кристина Лукас, която ръководеше екипа в продължение на две години. 

Днес в Експертния център на AIG в София работят близо 500 висококвалифицирани български експерти по найвисоките международни стандарти в областта на застраховането и обслужват клиентите на компанията в повече от 11 европейски страни. 

Като управител Теодор Атанасов ще отговаря за цялостната оперативна и бизнес ефективност на Експертния център и предоставянето на най-висок клас услуги от страната ни на клиентите на AIG в Европа. 

Атанасов притежава солиден опит в областта на финансовите и застрахователни услуги и задълбочени познания, които ще допринесат за оптимизирането на бизнес процесите, утвърждаването на културата на непрекъснато усъвършенстване и принос към водещата международна бизнес практика на AIG от българския екип. 

По повод новата си позиция Теодор Атанасов каза: „За мен е изключителна привилегия да ръководя Експертния център в Европа на застраховател от такъв мащаб какъвто е AIG, който през тази година също така отбелязва 100 години от създаването си. Вярвам, че присъствието на AIG в България ще продължи да подпомага талантливите български специалисти да развиват кариерите си в застрахователния сектор.“ 

Преди да се присъедини към Експертния център, Атанасов заема редица ръководни постове в областта на управлението на риска и съответствието с регулациите в българските представителства на международни банки и финансови компании. Той притежава магистърска степен по бизнес администрация от Нов Български Университет и бакалавърска степен от Американския университет в България.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: застраховане | Теодор Атанасов | експертен център | AIG

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини