VIVACOM събира средства за олимпийските ни отбори по природни науки

На тазгодишното състезание бъларските участници взеха 76 медала

Vivacom 13:55 11.12.2019

76 медала завоюваха българските участници в олимпиадата по природни науки тази година. 12 златни, 38 сребърни, 26 бронзови, както и 3 почетни грамоти.

От 1959г., когато се е провела първата олимпиада, досега националните ни отбори по природни науки са донесли над 969 медала - 179 златни, 346 сребърни, 444 бронзови. Това стана ясно на деветата подред Годишна олимпийска среща, събираща  настоящи състезатели, техните ръководители и учители, и всички замесени в успехите на талантливите ни ученици в областта на природните науки - астрономия, астрофизикиа, биология, информатика, математика, математическа лингвистика, физика и химия.

По традиция тържественото събитие се провежда под патронажа и в присъствието на президента на Република България. По време на церемонията Румен Радев поздрави състезателите и им пожела още много успехи и през идната 2020 година:

 „За да може една държава със седем милиона население да се мери с гиганти като САЩ, Русия, Китай и Япония, тя трябва да има най-важния капитал за всяка една нация – талантливи млади хора с огромен потенциал, които са надеждата за бъдещето на България.”

На събитието присъстваха и членове на Съвета за развитие на СООПН, както и партньори на Сдружението, сред които от тази година е и VIVACOM със своята благотворителна инициатива Операция “Жълти стотинки“, която събира средства в подкрепа на олимпийските отбори по природни науки.

Средствата се събират в касичките в търговските обекти на VIVACOM, както и в тези на партньорите до 31 декември 2019 г. Всеки желаещ може да направи дарение и чрез изпращане на SMS с текст DMS OLYMP на номер 17 777.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Vivacom | медали | олимпиада по природни науки

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини