Банка ДСК и ДСК-Родина даряват 200 000 лв. на „Александровска“

Парите са за апаратура за лечение на болни от коронавируса

16:42 23.03.2020

Банка ДСК и пенсионно-осигурителна компания ДСК-Родина ще дарят 200 хил. лв. на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Александровска“ ЕАД. Сумата се предоставя безвъзмездно за оборудване на Клиниката по Анестезиология и интензивно лечение, както и на Интензивното отделение към Клиника по кардиология, съобщиха финансовите институции.

Средствата ще бъдат използвани за осигуряване на реанимационна грижа на пациентите с доказана коронавирус инфекция чрез закупуване на медицинска апаратура за дихателна реанимация - пациентски монитори, перфузори, инфузионни помпи, апарати за екстракорпорално мембранно окисляване, подвижни рентгенови апарати тип Кугел, дефибрилатори, транспортни респиратори, видеоларингоскопи, бронхоскопи и др., както и за закупуване на медицински консумативи, дезинфектанти и лични предпазни средства за медицинския персонал.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: дарение | Банка ДСК | александровска болница | ПОК ДСК-Родина

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини