Бил Гейтс: Границите могат да се отворят до 6-10 седмици

Според милиардера по-трудно ще бъде възстановяването на развиващите се държави

Снимка: Wikimedia
09:40 21.03.2020

Ако дадена държава си свърши добре работата с изследването на гражданите и изолирането си от световната карта, то в рамките на 6-10 седмици тя трябва да види голямо понижение на новите случаи на заразени с коронавируса Covid-19 и да може отново да отвори границите си. Това мнение изрази в социалната мрежа Reddit милиардерът Бил Гейтс, който от години се занимава с филантропска дейност в областта на медицината.

„Този срок ще варира значително в различните страни. Китай вече наблюдава много малко нови случаи, тъй като техните мерки за изследване и „затваряне“ бяха много ефективни“, обясни още съоснователят на Microsoft, който миналата седмица се оттегли от борда на директорите на компанията.

Той обясни, че се притеснява за икономическите щети, които ще нанесе пандемията, като най-големи последици според него ще има за развиващите се държави, които не могат да осъществят социалното дистанциране по същия начин, както богатите страни. Освен това там болничният капацитет е значително по-нисък, отбеляза Гейтс. Той препоръча интензивни тестове на населението за признаци на инфекцията, последвани от изолиране на заразените.

Преди години Бил Гейтс коментира, че способността на хората да се движат по света в съвременните условия допринася за по-бързото разпространение на инфекциите, отколкото през миналия век. А още при появата на първите признаци за разпространението на заразата извън Китай, Гейтс сподели опасения, че коронавирусът може да се окаже „патогенът на века“.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: бил гейтс | граници | световна икономика | коронавирус | COVID-19

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини